loading

Blog

Prvi dani škole - veliki izazovi za roditelje i prvašiće!
2021
05rujna

Prvi dani škole - veliki izazovi za roditelje i prvašiće!

Prvi dani škole - veliki izazovi za roditelje i prvašiće!

Prvi dani škole važan su i velik događaj u životu svih školaraca. Toliko toga se događa u školskim klupama i mnoga djeca ne mogu skriti uzbuđenje pa se nerijetko ponosno prešetavaju sa svojim novim školskim torbama, urednim pernicama i složenim knjigama i bilježnicama i nekoliko dana prije početka nastave. Uzbuđenje je na vrhuncu!
Svi se negdje u kutku svog uma sjećamo tog osjećaja, zar ne?

Osim naših đaka prvaka, posebno su uzbuđeni i njihovi roditelji.
Mi logopedi, nakon mnogo iskustva i rada s djecom te brojnih tajni i zanimljivih anegdota koje s nama dijele upravo naši prvašići roditeljima ćemo otkriti nekoliko tajni.

Ovo je nekoliko stvari za koje smatramo da je najvažnije zapamtiti i primijeniti:

-Škola nije ništa strašno ni opasno. Škola je mjesto koje djetetu otvara pregršt novih znanja, prijateljstava, mogućnosti i ostalih izazovnih i uzbudljivih situacija.
 Dijete koje ovako zamišlja školu mnogo je manje anksiozno i opterećeno.
-Pripremite dijete na školu kao na nešto čije će zahtjeve dijete zasigurno usvojiti uz zalaganje, trud i rad. Dijete učite samostalnosti, ali i da bude spremno bez srama potražiti pomoć.
-Usmjerite se na djetetove jake strane. Vlastite ispunjene ili neispunjene ambicije ostavite po strani te pratite želje i mogućnosti vašeg djeteta.
-Prvi dani i doživljaji u školi utječu na djetetovo samopouzdanje te poimanje sebe i svojih kvaliteta stoga puno razgovarajte i budite sigurni da taj početni period dijete proživljava i stječe pozitivna iskustva.
-Ne paničarite. Sve će se stići i na kraju će sve sjesti na svoje mjesto. Vi ste djetetu model i u ovoj situaciji i ako je na Vašem licu osmijeh vjerojatno će se i dijete ugodnije osjećati.

A sad, odmor za vikend i onda trk u školske klupe!
Prvašići sretno! 

 

Povezani blogovi

Testirajte svoje dijete

Ispunite obrazac - pošaljite nam ga putem e-maila i naši stručnjaci će Vam se u kratkom vremenskom periodu povratno javiti

Prijavite dijete