loading

Logopedsko savjetovanje

Logopedsko savjetovanje

 

Logopedija je znanost koja se bavi prevencijom, otkrivanjem, dijagnosticiranjem i tretmanom poremećaja komunikacije pod kojima se podrazumijevaju svi oni procesi i funkcije koji su povezani s produkcijom govora te s percepcijom i produkcijom oralnoga i pisanoga jezika, kao i oblicima neverbalne komunikacije. 

S obzirom na sve veći broj djece i odraslih koji imaju neki komunikacijski i/ili jezično, govorni poremećaj sve više pojedinaca traži pomoć logopeda.
Zbog sve većeg broja novih znanstvenih saznanja i upotrebe standardiziranih dijagnostičkih testova sve točnije se mogu dijagnosticirati i diferencirati različiti logopedski poremećaji. Ključna uloga logopeda nije samo u neposrednom radu s djetetom i/ili odraslom osobom nego i u savjetovanju roditelja.

Uloga roditelja je vrlo važna jer su najčešće oni ti koji prvi posumnjaju na bilo kakva odstupanja u komunikacijskom i jezično, govornom razvoju svog djeteta.
Često roditelji nisu sigurni radi li se samo o kašnjenju, atipičnostima ili individualnim razlikama njihovog djeteta u odnosu na drugu djecu. Upravo zbog toga od ključne je važnosti informirati ih o normama urednog jezično, govornog razvoja kako bi mogli saznati treba li njihovo dijete stručnu pomoć logopeda.

Norme urednog jezično, govornog razvoja možete pročitati na: Norme jezično-govornog razvoja

Upravo iz navedenih razloga u našem kabinetu veliku pažnju posvećujemo logopedskom savjetovanju roditelja na logopedskoj dijagnostici, ali isto tako i kroz logopedsku terapiju. 
U cilju postizanja što boljih i bržih rezultata otvoreni smo za suradnju s drugim stručnjacima.

Logopedske usluge

Logopedski kabinet Verbum sanum provodi dijagnostiku, terapiju i savjetovanje djece i odraslih s jezično - govornim i komunikacijskim poremećajima. Osnovni cilj je pružanje kvalitetne, temeljite i profesionalne usluge koja je osmišljena za svakoga posebno. Svakom djetetu i osobi pristupamo individualno te kontinuirano pratimo rad i napredak kako bi postigli što bolje rezultate.

Testirajte svoje dijete

Ispunite obrazac - pošaljite nam ga putem e-maila i naši stručnjaci će Vam se u kratkom vremenskom periodu povratno javiti

Prijavite dijete