loading

Blog

Vježbe za poticanje fine motorike
2020
21ožujka

Vježbe za poticanje fine motorike

Provođenje logopedskih vježbi kod kuće

2. Dio

Vježbe za poticanje fine motorike

- Kvačice za rublje su izvrsna vježba. Osim što ih dijete može prebrojavati, pomoću hvatanja kvačica vježba i stisak prstima. Malo starija djeca mogu pomoći roditeljima prilikom vješanja odjeće na sušilo staviti i skinuti kvačice.  

- Svi kod kuće imamo gumbe različitih veličina. Zabavna igra i odlična vježba može postati njihovo provlačenje i nizanje na konac. Neka dijete pokuša nanizati što više gumba sortirajući ih prema različitim obilježjima kao što su boja, oblik i veličina.

- Starija dječica se mogu poigrati izrezivanjem slika odjeće, biljaka, hrane iz starih časopisa ili letaka za hranu. Nakon toga ih mogu zalijepiti u bilježnicu svrstavajući ih prema kategorijama.Tako vježbaju koordiniranost između prstiju i očiju.

- Dijete može ubacivati različite bobice kao što su primjerice grah, leća, slanutak, riža u posude s različitom veličinom otvora.

- Pomoću dva drvena štapića od sladoleda dijete može „pecati“ sitne predmete poput kovanica, gumica za brisanje i slično.Ovo je izvrsna vježba za pažnju i koncentraciju.

- Ukoliko kod kuće imate karte, dijete može praviti različite tornjeve, piramide ili kućice od karata.

Povezani blogovi

Dvojezičnost
2020
10ruj

Dvojezičnost

Dvojezičnost   Postoje dvije vrste dvojezičnosti. Simultana dvojezičnost -  kada dijete usvaja oba jezika od rođenja ili ako je drugi...
Saznajte više

Testirajte svoje dijete

Ispunite obrazac - pošaljite nam ga putem e-maila i naši stručnjaci će Vam se u kratkom vremenskom periodu povratno javiti

Prijavite dijete